Történelem mesterképzés (MA)

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kinek ajánljuk?

 

Ha nem akarod ugyanazt tanulni, mint az alapszakon, ha szeretnél a kedvenc korszakodban elmélyülni, ha saját kutatással, tutori rendszerben szeretnél tanulni, a PTE diszciplináris történelem mesterképzése a legjobb választás.

 

Mit adunk?

 

A PTE BTK történelem diszciplináris bölcsész mesterszak elsődleges célja a történész mesterségre, az önálló kutatói életpályára való felkészítés. Képzésünk az ehhez szükséges minden szakmai és módszertani ismerettel felvértez, és megalapozza, hogy doktori képzésben tanulj tovább. A minőség garanciáját elismert kutatókból álló tanári gárda biztosítja, akik valódi mesterként egyengetik diákjaik, leendő kollégáik útját. Hallgatóinknak a rendszeres, tartalmas és produktív konzultációk mellett egyéni kontaktórákat és a legkülönfélébb szakmai programokba és szervezetekbe való bekapcsolódás lehetőségét biztosítjuk.  Iskolánkban egy általad választott speciális programban (ókortörténet, középkor- és koraújkor története, új és modern kori történelem) tanulhatsz, vagyis azzal foglalkozhatsz, ami igazán érdekel. Ha eredményes vagy, és kedveled az igazi kihívást, a doktori iskolában folytathatod a pályát, posztgraduális képzéseink színes palettájáról választhatsz.

 

Mit kezdhetsz vele?

 

A PTE-s mesterszakos diplomával jó eséllyel pályázhatsz egyetemi/főiskolai, múzeumi, levéltári vagy könyvtári munkatársnak, de elhelyezkedhetsz akár kulturális- és kutatóintézetekben, az államigazgatásban, önkormányzatoknál vagy a média világában is.

 

És még?

 

Ösztöndíjainkkal külföldi részképzések közül választhatsz, szakkollégiumaink és hallgatói szervezeteink számos további lehetőséget nyújtanak: kirándulásokon, konferenciákon, kutatási projektekben és versenyeken vehetsz részt, szervezőként is kipróbálhatod magad. Mulathatsz a szaknapokon és a szakesteken, mert nemcsak tanulni hívunk, hanem élni is!