Történelem alapkézés (BA)

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Kinek ajánljuk?

 

Ha szeretnéd megérteni, hogy mi történik a világban, hogy miért tört ki az ukrán válság vagy mi vezetett a brexithez, ha a történelem szerinted nem csak évszámokból áll, akkor a PTE történelem alapképzése Neked való.

Ne csüggedj, ha még nem tudod, mi is érdekel igazán! A TÖRTÉNELEM mindent áthat, nincs valódi tudás nélküle, segít felismerni, hol van a helyed! És amire talán nem is gondolsz: a történelmi tudás, a kritikai gondolkodás, az igényes szövegalkotás (írásban és szóban egyaránt), a szakszerű elemzés elsajátítása olyan képességekkel vértez fel, melyeknek az élet bármely területén hasznát veheted.

 

Mit adunk?

 

Használható, naprakész és elmélyült tudást. Célunk a magyar és az egyetemes történelem nagy korszakainak megismertetése, a lényeges összefüggések, kölcsönhatások megértetése. A specializációk keretében tovább mélyítheted tudásodat, itt már a mesterképzésekre is felkészülhetsz, nyitva a pálya előtted.

 

Mit kezdhetsz vele?

 

Alapszakos diplomáddal elhelyezkedhetsz múzeumoknál, levéltárakban, könyvtárakban, kulturális intézményekben, az államigazgatásban és a közigazgatásban, vagy akár a média világában is.

 

És még?

 

Ösztöndíjainkkal külföldi részképzésre mehetsz, szakkollégiumaink és hallgatói szervezeteink további szakmai és közösségi lehetőségeket nyújtanak: kirándulásokon, konferenciákon, kutatási projektekben és versenyeken vehetsz részt, vagy épp szervezhetsz is ilyeneket. Részed lehet a szaknapok és szakestek mulatságaiban is, mert nemcsak tanulni hívunk, hanem élni is.